Maatwerk haarstukjes/haarwerken

maatwerkEen maatwerk haarwerk wordt zoals het woord al aangeeft volledig op maat EN handgemaakt vervaardigd.

Daarbij kunnen we verschillende bevestiging methodes onderscheiden:

Doormiddel van clips, als u nog voldoende haar heeft maar het haar is boven op uw hoofd te dun, futloos een kale plek of heeft geen volume dan is dit een oplossing. U maakt het haarstuk aan uw eigen haar vast door de clips te bevestigen aan uw haar. U kunt ook kiezen om het haarstuk met een weave methode of tape te bevestigen. Dit is een oplossing als u weinig of geen haar meer boven op heeft.  Dit geld voor de deel haarstukjes. Betreft het over een geheel haarwerk/pruik dan kunt u deze dragen zonder bevestiging materiaal.

Het aanschaffen van een maatwerk haarwerk kan uw persoonlijke voorkeur zijn, soms ook noodzaak omdat confectiehaarwerken of -haarstukken niet voldoen aan uw eisen.  Echter maathaarwerk is een kostbare prothese. Echt haar heeft het voordeel dat alle kappersbehandelingen er op toegepast kunnen worden en dat het er nog natuurlijker uit ziet.

Bij een maatwerk wordt het haar met de hand geknoopt, in de gewenste kleur, lengte, structuur en dikte.  De samenstelling van een maatwerk kan geheel synthetisch, geheel echt haar of een mix in elk denkbare verhouding van beide zijn. De levertijd van een maatwerk bedraagt 10 tot 12 weken.

 

carlie1 carlie2 carlie3

Omdat het hier niet meer gaat om een standaard haarwerk, zal het haarstukje of haarwerk worden aangemeten. Hiervoor wordt een mal van uw hoofd gemaakt. Deze mal vormt de basis voor het maatwerk.

De binnenzijde

De samenstelling van het binnenwerk is afhankelijk van verschillende factoren. Uw wensen, het model, de haarlengte, de bevestigingsmethode als ook het draagcomfort. Ik zal u adviseren zodat we de juiste keuze maken wat voor u het meest geschikt is. U kunt namelijk kiezen uit verschillende werkwijze, basismaterialen en combinaties hiervan.

De buitenzijde

De "buitenkant” van een haarwerk houdt in dat U het soort haar, het model en de kleur gaat bepalen. De keuze van het haar, synthetisch, echthaar of een combinatie hiervan, bepaald in grote mate de mogelijkheid in de model- en kleurbepaling.

Het vervaardigen van het haarwerk

Nadat alle gegevens bekend zijn en de mal is gemaakt zal het geheel opgestuurd worden naar het maatwerkatelier. Hierna kan het 8 tot 10 weken duren voordat Uw haarwerk weer in ons bezit zal zijn. Als finishing touche zal ik het maatwerk exact in model brengen zoals U heeft aangegeven.